Rosentre

IMG 8185 fixad liten

 

Vår EP "Breven" finns nu på Bandcamp:

Efter tre år av olika sommarmusikprogram och en EP utvidgas duo Isilme med en tredje medlem, kontrabasisten Linn Krogness, och byter namn till Rosentre. Rosentre erbjuder musikprogram som är mer än bara underhållning och där aktuella texter vävs ihop med folkliga och konstmusikaliska toner. Äldre musik blandas med rykande färska kompositioner på sång, slagverk, viola, kontrabas och ett helt nytt elektroniskt instrument.

Linn Krogness är kontrabasisten med både driv och oändlig finkänslighet. Kontrabasen har tagit henne från Halmstad till S:t Sigfrids folkhögskola, Lunnevads folkhögskola och slutligen till musikerutbildningen på Högskolan för scen och musik.

Erik Natanael Gustafsson är en nutida kompositör och musiker som inte är rädd för att behålla en fot i traditionen när den andra traskar outforskade landskap. Han tar snart kandidatexamen i komposition från Högskolan för scen och musik i Göteborg och har tidigare studerat både viola och komposition. Klassiskt skolad hela sitt liv, men alltid med en stor nyfikenhet på folkmusik och elektronisk musik vilket märks genom lekfullhet i både spel och kompositioner.

Elias Gustafsson beskrivs som en slagverkare med stort musikaliskt öra och känsla för sväng. För närvarande studerar han vid musikhögskolan i Örebro med inriktning kammarmusik. Slagverk såsom vibrafon och pukor står för huvuddelen av Elias nuvarande utbildning och vägen dit gick via Ljungskile folkhögskolas musiklinje under Daniel Berg och Fredrik Duvling. Vid sidan om utblidningen har Elias spelat en hel del folkmusikslagverk som cajon och cabasa.